25.08.2012 г.

Дебютния албум на Рита Ора изтече в интернет! + 10 любопитни факти за певицата


Да, три дни преди да излезе официално на пазара, албума на Рита Ора се появи в торент тракерите, което за нас по-нетърпеливите да чуят нови свежи парчета от младата британската певица превърнала се в сензация тази година, си е доста добра новина. Албума се казва "ORA", което не само е фамилията на Рита, но също така означава и "време" на албански, втория език на певицата. Албума си заслужава името защото е отнел доста време на Рита, която го е подготвяла цели три години. Над "ORA" са работили едни от най-добрите музикални продуценти в момента – Drake, Chase&Status, Switch, Will.i.am., Fraser T Smith, Diplo и The Dream. В него влизат 12 парчета, сред които са тоталните хитове  R.I.P. с Тайни Темпа, Hot Right Now с Dj Fresh и "How do we party".

(Deluxe Version) Tracklist :

01 Facemelt
02 Roc' the Life
03 How We Do (Party)
04 R.I.P. (Feat. Tinie Tempah)
05 Radioactive
06 Shine Ya Light
07 Love and War (Feat. J.Cole)
08 Uneasy
09 Fall in Love (Feat. will.i.am)
10 Been Lying
11 Hello, Hi, Goodbye
12 Hot Right Now (Feat. Rita Ora)
13 Crazy Girl
14 Young, Single & Sexy
15 Meet Ya


С платинено русата си коса, ярките червени устни и чисто новия си албум тази 21-годишна чаровница е готова да взриви музикалната световна сцена.

По случай дебютния албум на Рита, ние решихме да споделим 10 интересни и любопитни факти за нея. Ето ги и тях:

1. Рита е родена на 26 ноември 1990 година, в Прищина, Косово (тогава част от СФРЮ), в семейство с албански родители, но още през същата година семейството ѝ се мести в Англия. 


2. Тя е започнала да пее на шест години, а нейния музикален идол е Гуен Стефани.

3. Рита е и актриса, през 2004 е участвала в британския филм Spivs.

4. Първото музикално участие на Рита е било в песента "Awkward" на Крейг Дейвид през 2007г., а след това е участвала и в друга негова песен "Where's Your Love?" през 2008г. Година по-късно пък, се е състезавала в британската Евровизия, но се е отказала защото не се е чувствала достатъчно подготвена.

5. През 2009г. когато Рита е пеела в най-различни лондонски барове, тя бива забелязана от човек от музикалната компания Roc Nation и веднага след това хваща самолета за Ню Йорк за да се срещне с Джей Зи, собственикa на компанията Roc Nation, в която работят звезди като Риана и рапъра Кание Уест. Джей Зи веднага харесва Рита и тя се превръща в най-новото попълнение на Roc Nation.


6. Преди да станат известни, Рита Ора и Бруно Марс са имали двугодишна връзка, но са се разделили миналата година. Рита казва, че любовта им е била от пръв поглед. Срещнали са се когато тя е била на 18 години, току що подписала в Roc Nation, а той все още е бил безизвестен текстописец, нает да пише песни за нея. 


7. Наричат Рита Ора британската Риана. Но Рита твърди, че между тях няма никакво съперничество, че те са като едно семейство в Rock Nation, и че изпитват само топли чувства една към друга.


8. През 2012 Рита подгряваше британската супер група Coldplay по време на тяхното турне през лятото.

9. Рита Ора има 14 татуировки!


10. Този месец Рита отряза красивите си руси къдрици и смени визията си с нова къса прическа.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Twitter Gmail Facebook Digg Stumbleupon RSS

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates