2.04.2012 г.

Аштън Кътчър ще играе Стив Джобс в нов биографичен филм


                 
Аштън Къчър ще се превъплъти в Стив Джобс в биографичен филм за него.
Филмът ще се казва "Джобс" и е независим проект, финансиран от частно лице. Засега не са известни нито бюджетът, нито предполагаемата дата за пускането му на екран. За основа на сценария ще бъде използван бестселърът "Стив Джобс", написан от бившия редактор на сп. "Тайм"" Уолтър Исаксън, който е и един от официалните биографи на фирмата "Епъл". Режисьор на филма, който ще започне да се снима през май, е Джошуа Майкъл Стърн, станал известен с политическата комедия "Вотът", с участието на Кевин Костнър в главната роля.
Филмът ще описва пътя на Стив Джобс от хипар до съосновател на Apple, където се превръща в един от най-известните технологични предприемачи за всички времена.


Американските медии изтъкват физическата прилика между Къчър и Джобс, но са предпазливи за това как актьорът ще пресъздаде на екран трудната роля. "Тя може да се превърне в истинско изпитание за Аштън - пише сп. "Варайъти". - В случай че се справи, феновете на Стив ще го въздигнат до небесата, а в случай че се провали, ще го овалят в калта!".


В същото време студиото на Sony взе правата за екранизация на авторизираната биография на Джобс. Източник близък до сделката твърди, че от компанията са вложили в това повече от 1 млн. долара.
За главната роля, по слухове, са били обсъждани Джордж Клуни и Ноа Уайли, който вече е играл ролята на Джобс в документално-игрално телевизионно разследване. То е направено от телевизия TNT през 1999 г. под името "Пиратите от Силиконовата долина".
Самият Стив Джобс разкритикува тогава проекта, но отбеляза положително актьорската работа на Уайли.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Twitter Gmail Facebook Digg Stumbleupon RSS

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates